Новости

 • Блог

  Ендометриоза

  by Zoja Samandova Petrusheva

  Што е ендометриоза? Ендометриозата е состојба во која ткивото на матката расте и ги зафаќа другите делови од телото, јајцеводот, јајниците, надворешниот дел на матката, дебелото црево. За време на …

  10 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Блог

  Трансабдоминален серклаж

  by Ana Andreevska

  Бременост со оперирано грло на матка-Трансабдоминален серклаж Промените на грлото на матката се потврдуваат со биопсија и хистолошка анализа. Постојат реверзибилни промени, ЦИН 1 и ЦИН 2 и иреверзибилни,ЦИН 3 …

  1 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Блог

  ФОЛИКУЛОМЕТРИЈА

  by Ana Andreevska

  Промените во женските репродуктивни органи се циклични. Првично, се јавува раст и развој на јајце клетките. Паралелно на тоа ендометриумот во матката се менува, се подготвува да ја прими оплодената …

  2 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Блог

  Ендометријално гребење – Scratching

  by Ana Andreevska

  Ендометријално гребење – Scratching е постапка за која се покажало дека ги зголемува шансите за успех при ин витро постапка. Оваа постапка е прилично едноставна, минимално инвазивна, краткотрајна и безбедна. …

  1 FacebookTwitterPinterestEmail

INSTAGRAM

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.