Поволности и попусти за членови

by martin

Како би можеле да Ви излеземе во пресрет , Здружението До бебе по патот на ИВФ се залага и ќе се залага на своите активни членови да им обезбеди попусти и поволности како би Ви олесниле финансиски барем малку во секоја доле наведена точка.

 

 • Самата постапка ин витро е навистина скапа постапка,  уште потешко ако зад себе имате повеќе неуспешни ин витро постапки.
 • Поволности и попусти во Ин витро Клиниките.
 • Ги правиме и сите оние испитувања кои ни се потребни пред постапката, за време на постапката и по постапката.
 • Суплементите кои ги пиеме пред постапка, за време на постапката, по трансфер, за време на бременоста и после породувањето.
 • Хормонската терапија е онаа која навистина финансиски не исцрпува.
 • За време на бременоста сме загрижени за своето бебе и самата бременост, како би ја смириле својата загриженост ги правиме пренаталните тестови.
 • Нутриционистот и режимот на исхрана ни е исто од голема важност при постапката за ин витро, а и за време на бременоста и по породувањето.
 • Акупунктура се тврди дека како третман ја стимулира циркулацијата на крв во матката, го намалува стресот, ја регулира менструацијата и овулацијата.
 • Психолошката поддршка и сеансите кај психолог ни се едни од нај потребните во самиот овој процес.
 • Медицински прегледи и испитувања.
 • Хормонски испитувања итн.
Напомена: Како би можеле да ги уважувате поволностите и попустите кои ги овозможува Здружението До бебе по патот на ИВФ​ за своите членови, ​треба да сте активен член. 

 

Што се подразбира под активен член?

  Член кој уплаќа членарина за најмалку 6 (шест) месеци однапред .

За да бидете поддржувач на Здружението можете да уплатите членарина за најмалку шест месеци.
Доколку сакате да користите поволности и попусти од Здружението треба да имате уплатено членарина за 6 или 12 месеци однапред.
Потврдата за попустот има времетраење во периодот за кој е платена членарина, а набрзо овие членови ќе добијат и членски легитимации.
Постојат два типа на членство: полугодишно и годишно.
*Полугодишно- 600 денари. Со уплата на оваа чланарина добивате:
✔️Eдна кутија пренатални витамини Фемибион 1
✔️Ги уживате попустите кои ги нудат сите наши фирми-пријатели со кои нашето Здружение има склучено меморандум за соработка.
*Годишна- 1200 денари. Со уплата на оваа чланарина добивате:
✔️2 кутии пренатални витамини Фемибион 1
✔️Ги уживате попустите кои ги нудат сите фирми-пријатели на Здружението, со кои имаме склучено меморандум за соработка.
*количините на пренаталните витамини се ограничени, по трошење на залихите понудата завршува

Доколку имате прашања поврзани со како да бидете наш член, како да ги остварите поволностите и попустите кои ги нуди Здружението До бебе по патот на ИВФ  на своите активни членови, Ве молиме да ja контактирате Ана Андреевска  на е – маил:   clenstvo@dobebepopatotnaivf.org.mk

Здружението До бебе по патот на ИВФ  ​со доле наведените соработници има потпишано меморандум за соработка кои е дефиниран со услови на соработка, обврските кои ги имаме едни кон други, а воедно и точните попусти кои ги одредува самиот соработник.

Потпишани меморандуми за соработка:

 

1. Њуборн Клиник од Скопје,

– ИВФ пакет: 5% попуст   

– Инсeминација: 10%  попуст 

– THAW ембрио трансфер: 5% попуст   

– Хистероскопија: 5% попуст

За повеќе информации за клиниката, посетете ја нивната веб страна:   https://www.newborn.mk/mk/home/

☎️ Тел.за информации: 077/443-443   ;  02/2734-350  📧 E – mail: contact@newborn.mk

 2. Психолог-психотерапевт Лидија Попчева,

Ул. Коце Металец бр.1в Скопје, на активните членови на Здружението До бебе по патот на ИВФ им обезбеди:

сеанса од 1 час во износ од 1500ден, за активните членови ќе чини 1,000 ден.

За повеќе информации психологот Лидија Попчева може да ја контактирате на ☎️ тел: 070/273-535

​3. New Nutritionism (​нутриционистички прегледи, консултација и програма) ,

Ул .Луј Пастер бр.5 Скопје, на активните членови на Здружението До бебе по патот на ИВФ им обезбеди:

20% попуст од вкупната цена за едномесечна програма

За повеќе информации нутриционистот Билјана Ристеска може да ја контактирате на ☎️ тел: 078/308-816

4. Дијагностика Фармахем – специјалистичка биохемиска лабораторија за испитување на крв и урина.

– Пакет за ИВФ – TSH, FSH, LH, Estradiol, Prolaktin на 3-ти ден од циклус – 2,450 ден.

– Пакет за женски хормони – FSH, LH, Estradiol, PRL – 1,960 ден.

– Секој дополнителен хормон е со – 20% попуст

– Инфективен скрининг за двата партнери (HBsAg, Anti-HCV, Anti-HIV) – 1,680 ден.

– Инфективен скрининг за двата партнери-проширен (HbsAg, Anti-HBs, Anti-HCV, Anti-HIV) – 2,240 ден.

– Крвна група – 630 ден.

– Пакет за тироидни хормони (TSH, FT4 и FT3/ATPO/ATG) – 1,470 ден.

– Trisomy test – 10% попуст

– Сите останати биохемиски и имунолошки анализи се со 20% попуст

– Микробиолошките анализи се со 10%  попуст

За повеќе информации за Дијагностика Фармахем, посетете ја нивната веб страна: https://farmahem.com.mk/

☎️ Тел. за контакт: 02/2031-905  ;  02/2403-353       📧 E – mail: lab@farmahem.com.mk   

 

5. Тримекс Дооел –  со основна дејност дистрибуција на додатоци во исхрана и застапување на реномирани компании од САД од таа област: Now Foods и Nutrex Hawaii. Асортиман кој содржи различни производи: витамини, минерали, билни производи, амино киселини и специјални производи за одредени намени. 

10% попуст за нарачки на производите направени преку веб страната https://www.trimeks.com.mk/ ( попустот не се пресметува на производите кои веќе се на попуст на веб страната )

За попуст при нарачка потребен ви е код кој се праќа на сите активни членови истовремено со потврдата. Во случај да го немате кодот контактирајте не на  е – маил:   clenstvo@dobebepopatotnaivf.org.mk

За повеќе информации за Тримекс Дооел, посетете ја нивната веб страна:  https://www.trimeks.com.mk/store/

☎️ Тел. за контакт: 02/3246-000    📧 E – mail: info@trimeks.com.mk

 

6. Биотек Лабoраторија-Прва приватна лабораторија со 3 засебни лиценци за : биохемија- имунологија, микробиологија и молекуларна дијагностика.

20% на сите услуги во нивната лабoраторија, биохемија и имунологија, микробиолошка дијагностика, серолошки анализи, молекуларна дијагностика за сите активни членови. Ценовниците можете да ги погледнете подолу. На цените не е пресметан 20% попуст!

Ценовник Биохемија и имунологија

Ценовник Микробиолошка дијагностика и Серолошки анализи

Ценовник Молекуларна дијагностика

За повеќе информации за лабoраторијата, посетете ја нивната веб страна:  https://www.bioteklab.com.mk/

Локации на Биотек Лабораторија и ПЗУ Поликлиника Биотек
Call centar телефонски број – 13090
1. Биотек Лабораторија – Центар – Ул. Васил Ѓоргов бр. 12 1000 Скопје/ РС.Македонија.
 laboratorija@bioteklab.com.mk
 Секој работен ден од 07:00 – 20:00
 Сабота и Недела – 08:00 – 14:00
2. Биотек Лабораторија – Кисела Вода – Расадник – Ул. Христо Татарчев бр. 43Б 1000
Скопје/ Р.С. Македонија
 laboratorija3@bioteklab.com.mk
 Секој работен ден од 07:00-17:00
 Сабота – 08:00 – 14:00
3. Биотек Лабораторија – Буњаковец/ Аминта – ул. Аминта Трети бр. 44 – 1000 Скопје/
Р.С.Македонија
 laboratorija2@bioteklab.com.mk
 Секој работен ден од 07:00-17:00
4. Биотек Лабораторија – Ѓорче Петров – ул. Македонска војска бр.20 – 1000 Скопје/ Р.С.
Македонија.
 laboratorija4@bioteklab.com.mk
 Секој работен ден од 07:00-17:00
 Сабота – 08:00 – 14:00
5. Биотек Лабораторија – Генетска лабораторија Аеродром – ул. Фрањо Клуз бр.14 – 1000
Скопје/ Р.С.Македонија
 laboratorija5@bioteklab.com.mk
 Секој работен ден од 07:00 – 20:00
6. ПЗУ Поликлиника Биотек – Центар – ул. Народен фронт бр. 5 – 1000 Скопје/
Р.С.Македонија
 info@biotekpoliklinika.com.mk
Телефонски број – 077/888-883
Работно време –Секој работен ден од 08:00-20:00

При посета на лабoраторијата задолжително покажете потврда за активен член и документ за лична идентификација.

 7. Психомедика-првата онлајн платформа за психотерапија на македонски и албански јазик

Активните членови на Здружението До бебе по патот на ИВФ добиваат:

– попуст од 30% на партнерска терапија и

– попуст од 10% на индивидуална терапија

Платформата за онлајн психотерапија на Психомедика овозможува безбедна, дискретна психолошко-психијатриска помош. Докторите кои работат на платформата имаат лиценца за работа во Република Северна Македонија.

За попуст при користење на услугите потребен ви е код кој се праќа на сите активни членови истовремено со потврдата. Во случај да го немате кодот контактирајте не на  е – маил:   clenstvo@dobebepopatotnaivf.org.mk

За повеќе информации , посетете ја нивната веб страна:  https://www.psihomedika.com/

​8. Здружение Нутри-зона Битола (​нутриционистички прегледи, консултација и програма) ,

Ул .Борис Буџевски бр.1/5 Битола, на активните членови на Здружението До бебе по патот на ИВФ им обезбеди:

20% попуст од вкупната цена на месечна програма за исхрана и советување во врска со храна и исхрана (за првиот месец)

– 30% попуст од вкупната цена на месечна програма за исхрана и советување во врска со храна и исхрана (секој нареден месец)

За тие кои не се од Битола услугите може да ги користат on-line.

Задолжително покажете потврда за активен член и документ за лична идентификација.

За повеќе информации нутриционистот Билјана Марковска може да ја контактирате на ☎️ тел: 075/525-503

или, посетете ја веб страната:  https://www.nutri-zona.com//

​9. Центар за детска рехабилитација Петка ,

ул. Коста Шахов 8, 1000, Скопје, на активните членови на Здружението До бебе по патот на ИВФ им обезбеди:

– Бесплатно следење на физичкиот развој до првата година ,кога е најважно препознавањето на ризиците во физичкиот развој, за превенција и коригирање.

Тука се да креираат насмевки. Првата година од животот на вашите деца е најважна за правилниот физички развој. Обезбедуваат професионална помош за предвремено родени деца, како и деца со доцнење во развојот

Задолжително покажете потврда за активен член и документ за лична идентификација.

За повеќе информации Центарот за детска рехабилитација “Петка” може да го контактирате на ☎️ тел: 070/888-933

или, посетете ја веб страната:  https://www.petka.com.mk//

​10. Ars Lucida-World of Wellness,

булевар 3та Македонска Бригада 43-1/5, 1000, Скопје, на активните членови на Здружението До бебе по патот на ИВФ им обезбеди:

-10% попуст на Енергетски сесии
-10% попуст на Биорезонантна дијагностика и терапија
-10% попуст на Психолошка подршка

Сѐ е поврзано со сѐ останато. Состојба на целосна физичка, ментална, социјална и духовна благосостојба. Многу поедноставено, умот не може да е јасен доколку срцето не е чисто. Звучи едноставно, но е многу комплексно, на моменти мистериозно патување. И често, најдобор е да не патувате сами. Патувањето го нареков Арс Луцида – Уметност или моќ на јасното разбирање на играта на светлината, внатре, во нас. Верувам дека вие ќе ја откриете сопствената Арс Луцида и ќе уживате во неа.

Задолжително покажете потврда за активен член и документ за лична идентификација.

За повеќе информации Ars Lucida-World of Wellness, може да го контактирате на ☎️ тел: 078/255-707

или, посетете ја веб страната:  https://www.arslucida.mk/mk