Резултати од онлајн истражувањето “Дали и нашиот збор како пациенти може да придонесе за подобрување на условите за ИВФ?!”

by Zoja Samandova Petrusheva

На  08.02.2021год “Здружението До бебе по патот на ИВФ” започна онлајн истражување под насловотДали и нашиот збор како пациенти може да придонесе за подобрување на условите за ИВФ?!“.

Онлајн истражувањето и пополнувањето на прашалникот заврши на 20.02.2020год.

На онлајн истражувањето Дали и нашиот збор како пациенти може да придонесе за подобрување на условите за ИВФ?!” учествуваа 193 испитаници кои остануваат анонимни автоматски при самото пополнување на прашалникот.

Здружението До бебе по патот на ИВФ им благодари на сите 193 испитаници кои учествуваа на ова онлајн истражување.

Веруваме дека нашиот збор како пациенти ќе придонесе набрзо за подобрување на условите за ИВФ во РСМ.

Како што Ви ветивме, резултатите т.е. одговорите од испитаниците ќе бидат јавно објавени.

 

  • Во прилог Ви поставуваме два линка каде би можеле да ги погледнете одговорите/резултатите од 193 испитаници.
  • Со оглед на тоа дека на првиот линк нема да имате опција да ги прочитате сите одговори на прашањата  20 и 21 затоа Ви го поставуваме и вториот линк каде ќе може да ги прочитате сите 193 одговори на прашањата 20 и 21.

 

  • Како Здружение се оградуваме од секој еден одговор на прашањата 20 и 21. Сакаме да секој еден го прочита мислењето и одговорот на сите 193 испитаници. Сметаме и веруваме дека секој од овие 193 испитаника има право на свое мислење и изразување на задоволството и незадоволството. Нека секое негативно и позитивно мислење биде чекор до подобрување на условите за ИВФ во РСМ. 

 

  • Како Здружение корегиравме/едитиравме неадекватни зборови (вулгарни) зошто тоа не го дозволуваме, оние одговори каде имаше именувано доктори (неадекватни зборови) беа едитирани.

 

Линк број 1:

https://docs.google.com/forms/d/1dTp_8KeM_ZutjpQg7zLZLkY0sulhVI83K-CCTd50PPE/viewanalytics

 

Линк број 2:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQRSa_jNjK4Ma6P3deFofnq-CFBZxLpKDRPYIDHAcNZinXvIiFJU7bbUyKfngDMGTFMQ-tLDDVh6Fgx/pubhtml

 

*Содржината од резултатите од ова онлај  истражување како и самите линкови и секој одговор од испитаниците претставува авторско право на Здружението до бебе по патот на ин витро.  Се забранува и одговара за било каква употреба, копирање и умножување без претходно одобрение од Здружението!

Слични содржини