Новости

 • Под терминот стерилитет подразбираме неможност за остварувње концепција после една година обидување со редовни и незаштитени односи. Секако дека веднаш после овој период не треба да се дига паника,туку партнерите …

  7 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Блог

  Микробиолошки испитувања

  by Ana Andreevska

  Секоја девојка/жена, кога ќе навлезе во репродуктивниот период од својот живот и ќе започне со сексуална активност, а особено кога се планира забременување, треба да одбере и често посетува матичен …

  4 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Блог

  Хистероскопија

  by Ana Andreevska

  Во одредени случаеви, кога се подготвуваме за вонтелесно оплодување, докторот – специјалист може да предложи да се направи хистероскопија. Што е хистероскопија? Хистероскопијата е минимално инвазивна процедура (дијагностичка или office …

  3 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Кои се најчестите прашања за ин витро фертилизација? Што е ин витро оплодување? Името ин витро или вонтелесно оплодување е од таму што оплодувањето не се случува во телото на …

  15 FacebookTwitterPinterestEmail
 • Блог

  IUI – ИНТРАУТЕРИНА ИНСЕМИНАЦИЈА

  by Ana Andreevska

  Што е инсеминација? IUI –  Интраутерината инсеминација е прилично едноставна метода на биопотпомогнато оплодување со која што претходно припремениот семен материјал од машкиот партнер се внесува внатре во матката на …

  5 FacebookTwitterPinterestEmail

INSTAGRAM

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.